Vit kladdkaka
200 g smör
200 g vit choklad
3 ägg
2½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl Kesella hallon
Glasyr:
½ dl vispgrädde
150 g vit choklad
175 grader i mitten av ugnen!!
175 grader i mitten av ugnen!!
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills chokladen smält.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl, Kesella hallon och den vita chokladblandningen.
Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar botten.
Grädda i 20-25 minuter, kakan ska ha lite ljusbrun yta men vara ganska lös när man tar ut den.
Låt kallna så den stelnar till sig.
Glasyr: Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar.
Rör tills chokladen har smält. Bred glasyren över den svalnade kakan och låt stelna.
Garnera med färska hallon och servera med hallongrädde eller glass
Receptet hittade jag på Bliminjast en helt famtastisk bakblogg!!! =)
MMMMMMmm Måste baka snart.. Muuuums =)
SvaraRadera